MS Excel MCQ Questions and Answers

MS Excel is a quality application software of Microsoft and the main part of the Microsoft Office package. Read the latest MS Excel MCQs for your competitive examinations.

01. What is the extension file of MS Excel 2007 and above?
a) .xls
b) .excel
c).xcl
d).xlsx
Answer – d

02. What is the extension file of excel 2004?
a) .xls
b) .xcel
c) .excel
d) .xcl
Ans. a

03. Worksheet in MS Excel is also called an array of____.
a) column
b) formula
c) box
d) cells
Ans. d

04. How the Cells are named in MS Excel?
a) Alphabetically
b) Numerically
c) Alphanumerically
d) Special Character
Ans. c

05. How the rows are numbered in MS Excel?
a) Alphabetically
b) Numerically
c) Alphanumerically
d) Special characters
Ans. b

06. How the columns are named in MS Excel?
a) Alphabetically
b) Numerically
c) Alphanumerically
d) Special characters
Ans. a

10. What is the total number of rows on a worksheet in MS Excel 2010?
a) 1,048,575
b) 1,048,576
c) 1,048,577
d) 1,048,578
Ans. b

11. What is the maximum limit of columns on a worksheet in MS Excel 2010?
a) 16,382
b) 16,383
c) 16,384
d) 16,385
Ans. c

Leave a Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.